Verslagen

De Future Mobility Movement draait om ontmoetingen. Door de verschillende partijen uit de triple helix met elkaar te verbinden wil de movement energie laten ontstaan en innovatie stimuleren. Op deze pagina leest u verslagen van ontmoetingen die hebben plaatsgevonden, maar ook de actualiteiten.

Doet u inspiratie op bij het lezen van een verslag? Heeft u ideeën en wilt u aansluiten?
Laat het weten. We haken u graag aan.

PLEV and the city:  Op 7 november kwam de FMM samen bij The Hague Tech. In samenwerking met de Gemeente Den Haag werd verkend welke mogelijkheden zogenaamde Personal light Electric Vehicles (PLEV’s) bieden om de groei van mobiliteit op te vangen. Immers, in een stad die alsmaar groeit en verdicht, is er sprake van een groeiende behoefte aan mobiliteit en wordt de druk op de schaarse ruimte steeds groter. Hoe zorgen we ervoor dat mensen zich makkelijk kunnen blijven verplaatsen?

Locatie: The Hague Tech
Datum: 7 november 2018

Klik hier voor het verslag

Op reis naar de bereikbare stad van de toekomst: Naast het Centraal Station in het Groothandelsgebouw, de nieuwe thuisbasis van APPM,richten we ons op de thema’s die de mobiliteit in de stad de komende decennia ingrijpendveranderen. Wat komt er allemaal op de stad af? Hoe kan de stad zich voorbereiden op de zelfrijdende auto?

Hoe ziet het openbaar vervoer er in de toekomst uit? En hoe zorgen we ervoor dat de voetganger en de fietser de ruimte krijgen die ze verdienen? We richten ons bij deze thema’s op Rotterdam, maar het is natuurlijk van toepassing op elke Nederlandse stad.

 

Locatie: Groothandelsgebouw, Rotterdam
Datum : 15 mei 2018
Bekijk het verslag

De stad als testlocatie: in een tweeluik van twee werksessies met gemeentes Den Haag en Rotterdam over de relevante thema’s voor de twee steden. Den Haag krijgt steeds meer inwoners en de mobiliteit groeit mee. Scherpe ruimtelijke keuzes zijn daarom vaker aan de orde. Hoe geef je ruim baan aan de fiets? Welke ruimte willen we geven aan parkeren? Hoe maken we de schaalsprong met het openbaar vervoer? In de discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda stelt de gemeente deze vraagstukken aan de orde. In deze werksessie wordt gezocht naar innovatieve oplossingen voor deze vraagstukken.

Locatie: New World Campus, Spaarneplein 2, 2515 VK Den Haag.
Datum:  22 november 2017

Bekijk het verslag

Partnerbijeenkomst Future Mobility Movement

Locatie: The Hague Tech Community
Datum: 2 november

Bekijk het verslag

Werksessie: Rotterdam als testlocatie

Locatie: Grand Café Engels
Datum: 31 oktober

Bekijk het verslag

Innovatie in logistiek: met als thema’s vervoer over water, een drone snelweg en een hub voor slimme stadsdistributie.

Locatie: Transportweg 20, 2742 RH Waddinxveen
Tijd: 15 september, 9:30 – 11:30

Bekijk het verslag

Borderlab
Datum: 28-30 juni 2017

Locatie: Den Haag

Bekijk het verslag

Netwerkbijeenkomst: Gezocht mensen met ideeën over Automatisch Vervoer

Datum: 27 juni 2017
Locatie: Green Village TU Delft, Van der Burghweg 1, 2628CS Delft

Bekijk het verslag

Werksessie: Emissieloos de stad in: hoe doen we dat?

Datum: Vrijdag 2 juni
Locatie: APC groep, Donau 90-92, 2491 BC Den Haag, 070 336 73 04

Bekijk het verslag