Nieuws

Op Rotterdam The Hague Airport rijdt bagage zelf


Dat Rotterdam The Hague Airport innovatie als belangrijk ziet, is te merken aan de aandacht en de investeringen die worden gedaan. Door de groei van de luchthaven, komt ook een gevoel van verantwoordelijkheid. En op het gebied van innovatie oplossingen is het de ideale proeftuin.

Zo blijkt uit de innovatieve mobiliteitsoplossing die het afgelopen jaar is gestart. Vanderlande, marktleider in vliegveldlogistiek, test op het vliegveld zelfrijdende bagagewagens. Volgens Vanderlande gaat het om het eerste bagage-afhandelingsysteem dat autonoom rijdt. Het vervoert één stuk bagage en bepaalt zelf de beste route door de luchthaven. Uiteindelijk zou de pilot moeten zorgen voor een verbetering van de kwaliteit en de ergonomie van het huidige afhandelingsysteem.