Nieuws

Rotterdam start met duurzame deeldienst 


Wethouder Judith Bokhove (Rotterdam) gaf het officiële startschot voor een nieuwe duurzame deeldienst, de kleine elektrische voertuigen van Lev. Deelmobiliteit is namelijk een mooie oplossing voor het gezond en bereikbaar houden van Rotterdam, haar inwoners en bezoekers. Rotterdam investeert ruim in nieuwe, innovatieve concepten en is met deze elektrische deeldienst de eerste stad in Europa om deze in te zetten.

De compacte elektrische voertuigen nemen aanzienlijk minder ruimte in dan een auto, ruimte die gebruikt kan worden voor groen of speelgelegenheid. Daarnaast zorgen ze voor minder geluidsoverlast, CO2-uitstoot en luchtvervuiling in de stad. Zaken die voor een stad als Rotterdam hoog op de agenda staan. Tegen 2030 hoort de stad binnen de ring emissie-vrij te zijn.

De Lev-app maakt het mogelijk voor meerdere mensen om hetzelfde voertuig te gebruiken, mits ze een regulier rijbewijs hebben.